Een nadere kennismaking

Een nadere kennismaking.

 

Wat destijds begonnen is als een weblog voor mijn eigen artikeltjes is sinds 1 Juli 2012 gewijzigd in een “Dorpssite”.  De site is daartoe uitgebreid met de rubriek Fotogalerie. Deze rubriek is opgedeeld in een groot aantal onderwerpen. Deze hebben betrekking op alle voorkomende zaken die betrekking hebben of hadden op Broeksterwâld, maar ook over mijzelf en ons bedrijf. Zo kunt u er oude foto’s en ansichtkaarten vinden, maar ook recente (eigen) foto’s.

Broekcity is in de volksmond de benaming voor Broeksterwâld, en daar gaat de Fotogalerie dan ook over. Het is een bonte verzameling van verhalen, foto’s, krantenartikelen en eigenlijk alles wat maar te maken heeft met ons dorp. Veel van het materiaal is al eerder gepubliceerd in kranten, boeken, tijdschriften en in onze dorpskrant. Veel zaken kunnen u dan ook bekend voorkomen, maar vele anderen krijgen dit materiaal voor het eerst onder ogen.

Het is overigens niet de bedoeling om een uithangbord voor het vereniging en bedrijfsleven te worden. Zij hebben vaak wel een eigen site, en hoeven daarom niet verder uitgelicht te worden. Alles op deze site is geplaatst zonder verdere bijbedoelingen of om financiële redenen. Het moet gezien worden als een verzameling losse onderwerpen en foto’s die op één of andere manier met dit dorp en haar bewoners van doen hebben. Deze site is in nauw overleg, en in samenwerking met www.regionaalnet.nl  tot stand gekomen.

Daarnaast vindt u op deze site mijn blog met allemaal eigen artikeltjes, opgedeeld in 4 rubrieken:  Algemeen, Op klompen door de Broek, Handel en Wandel en Krom Hollands.

 

Wie ik ben?  Mijn naam is Bert Kooistra, gehuwd met Durkje Zijlstra, vader van dochter Teatske en zoon Pieter. Van beroep allround medewerker bij Poelman Antieke Bouwmaterialen in Grootegast. Geboren en getogen in Murmerwoude (nu Damwâld), en ruim 40 woonachtig geweest in Broeksterwoude/Broeksterwâld. Hobby’s:  deze site, het verzamelen van dakpannen en bouwmaterialen en biljarten.

 

Contact;  info@antiekebouwmmarkt.n