Een mens is een raar ding!!!!

Een mens is een raar ding!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Een uitspraak die ik zelf nogal eens doe, maar ook vaak van mijn ouders heb gehoord. En het is een feit: de mens is een vreemd schepsel. Een paar voorbeeldjes: u loopt ergens op een boulevard of in een drukke winkelstraat. Op een gegeven moment komt u bij een aantal terrasjes: bij vrijwel alle zaken is het vol, maar bij eentje niet. Gaat u als eerste bij dat lege terras zitten? Vast niet, want u denkt vast dat er iets mis mee is. Want er zit immers niemand?OPRUIMING. Het staat overal met grote letters, en de opruiming duurt bijna het hele jaar. Natuurlijk even kijken, want het is immers voordelig? Maar waar komen de meeste koopjesjagers meestal uit? Bij de nieuwe collectie, want dat heeft nog bijna niemand aan!!!!!!!

Nuivere vogels in de Broek?

Nuivere vogels in de Broek?
 
Meest als de Broek in de krant staat, gaat het over de kerk. Maar dit keer gaat het om heel wat anders, namentlijk om een nuivere vogel. Alteest, daar hebben ze het heeltijden over. Nu heb ik even op Fryslân gekeken om te zien wat voor beestje dat wezen mag, en toen ik het betreffende vogeltje zag moest ik wel even gnijzen. Want dat beestje waar inenen heel Holland over valt, die hebben wij hier bij de roes. Ze zaten hier trouwens ook al wat jaren, en ze zijn voor ons net ze gewoon als een protter of een mosje. Zelf denk ik dat ze bij ons achter in de ruigte zitten, en dat er nu7111ecd463d8e82e0aad6b6fddbee53a even één op de Patrimoniumbuurt omscharrelt. Nu woonden vroeger aan de Patrimoniumbuurt vanzelfs niet de allerbesten, maar dat was vroeger. Nu zitten er een paar bij die wel wat meer voor het verstand hebben, en er wonen ook een paar die zelf vogeltjes houden, dus die moeten het wel weten.
Eerst dacht ik nog dat het wel weer een stunt van Sake van de Wal wezen zou omdat hij van de Gemeente Dantumadiel nu niet een hokje bouwen mag in zijn nog aan te leggen parkachtige tuin daar aan de Patrimoniumbuurt.

De gehaktbal van Dantumadiel

De gehaktbal van Dantumadiel.
 
De derde ronde van de herziening Bestemmingsplan Bûtengebiet Dantumadiel. Het werd alweer een zeer lange vergadering. Het werd zelf zo laat dat ik om 11.40 ben vertrokken: op dat moment moest de besluitvormende vergadering nog beginnen, maar mijn wekker staat ’s ochtends op 5.20 uur. Op zich ging ik met een vreemd gevoel op 5426ab870c4a80d274ed95a5084fc4c2de “tribune” zitten. Eigenlijk hoefde ik hier niet eens bij aanwezig te zijn omdat mijn kwestie al afgehandeld was, maar vanwege het feit dat ik toch wel nieuwsgierig was naar de gang van zaken in dit slepende proces was ik toch maar gegaan. Door verschillende raadsleden werd ik hier dan ook op aangesproken. Mijn antwoord was dat ik er alleen maar was om gegevens te verzamelen voor dit artikeltje op mijn blog.

We zetten u even in de wacht

“We zetten u even in de wacht: een momentje a.u.b”
 
Volgens mij heeft iedereen in Nederland dit zinnetje wel eens gehoord aan de telefoon. Zodra je te maken krijgt met (semi) overheidsinstanties en grote concerns, is dit een standaard zinnetje: “we zetten u even in de wacht, een momentje a.u.b.”   Op zich heb ik daar geen problemen mee, ware het niet dat dit momentje soms wel oploopt tot bijna een half uur! En wat nog erger is, is het feit dat het vrijwel altijd betaalnummers zijn. En omdat het vaak toch wel om belangrijke zaken gaat, blijf je maar aan de lijn hangen.
 
Het is gewoon een vorm van inkomsten voor dit soort bedrijven, en ik heb er geen andere woorden voor dan dat het een legale vorm van diefstal is!!