Rutger Hauer

Rutger Hauer.
 
Op Omrop Fryslân is al geruime tijd een reclame spotje te zien, waarin Rutger Hauer in niet al te best Fries verteld dat hij al 500 jaar onderweg is, en nu eindelijk wel eens wil slapen (in dit geval een bed van Van der Meulen en Baarsma). Blijkbaar heeft hij iets met slapen, want wat ik met hem heb meegemaakt gaat ook over slapen.
 
8c2552a1be788b92951b7dbe25a2dd10Jaaaaaren geleden moest ik met een partij oude gebikte metselstenen naar Beetsterzwaag. Om precies te zijn naar de woning van Rutger Hauer. Nu was hij wel een paar keer als klant bij ons op het erf geweest, maar deze bestelling was gedaan door een aannemer. En omdat ik de bestelling graag vroeg wilde bezorgen, en vanwege het feit dat de meeste aannemers toch al vroeg aan het werk zijn, belde ik even naar het bedrijf om te vertellen dat ik vroeg aanwezig wilde zijn. Maar die vlieger ging niet op! Meneer Hauer was net terug van filmopnames in Amerika, en meneer Hauer had zijn slaap echt nodig, en meneer Hauer mocht niet gewekt worden i.v.m. een mogelijk jetlag!

Armoe troef

Afgelopen week kon ik eindelijk weer eens iets aparts toevoegen aan mijn ver

18a63888a01ec622c2cd2445595c0821

zameling oude bouwmaterialen n.l. een oude gasmeter die op muntjes werkte. Ik had er al een bakelieten exemplaar voor stroom, maar nu dus eentje voor gas.  Het ding heeft de hele week in mijn kantoortje gestaan, en ik kreeg er heel veel reactie op, en dan vooral zo van “ oh, wat leuk” . En iedereen weet zich nog wel te herinneren dat hun ouders er ook zo eentje hadden.Toen ik daar later zo eens over nadacht, is dat eigenlijk heel vaak het geval met onze handel: heel veel mensen vinden het leuk. Maar van origine is zoiets natuurlijk helemaal niet leuk.

Lees verder

De tulpen van Broeksterwâld.

De tulpen van Broeksterwâld.
Vorige week waren we weer eens in Dokkum, en wat meteen opviel waren de mooie kleurige tulpen op de oude bolwerken. De afgelopen winter was lang, en het voorjaar was te koud, en als de natuur dan eenmaal op gang komt, is het al vrij snel één grote bloemenzee. Zo ook met de vele tienduizenden tulpen in Dokkum. Ik heb er echt van genoten, temeer omdat een deeltje ervan van Broeksterwâld is. Niet dat wij ze geschonken hebben, maar omdat ze ons eigenlijk toebehoren. Dat zit zo.
 
0ab8357defe103a6316c1299dc927418Op 15 februari 2010 konden we in de krant lezen dat de schooljeugd van De Wel tulpen heeft geplant op de nieuwe minirotonde.
Het was een onderdeel van de feestelijke in gebruik name van deze minirotonde. Prachtig mooi natuurlijk, want dat was natuurlijk een beetje dubbelop: een gevaarlijk kruispunt vervangen door een minirotonde, en de jeugd die bezig is met bloemen/natuur.

Geschiedenis

Geschiedenis.
 
De afgelopen maanden ben ik behoorlijk bezig geweest met mijn www.broekcity.nl . De geschiedenis site van Broeksterwâld. Maar eigenlijk ben ik heel mijn leven al bezig geweest met “geschiedenis”. Op de lagere school kon ik al heerlijk wegdromen bij de verhalen die meester Woudstra voorlas op vrijdagmiddag. In die periode was ik een verwoed verzamelaar van oude kleipijpjes, pijpenkoppen en pijpensteeltjes die ik met59f18ca895405e5c2c2d3fd61e214db0 jobs geduld zocht op omgeploegde weilanden in onze omgeving. Mijn vader handelde toen in antieke bouwmaterialen, en zo nu en dan kreeg ik wel eens een apart tegeltje, of mooie metselstenen en jaartalstenen. Het werd uiteindelijk een behoorlijke verzameling die ik destijds had uitgestald in een aparte kamer, mijnmuseum.  In diezelfde periode knipte ik alles uit kranten en bladen wat maar te maken had met de geschiedenis van Friesland.