Grootverpakking ibuprofen

Grootverpakking Ibuprofen.

 Deze week was ik zo onnozel om gedurende lange tijd op de tocht te zitten, en dan ook nog in een wat gedraaide houding. Het gevolg kunt u wel raden:  een zeer pijnlijke onderrug met uitstraling naar de heup. Omdat we geen spierverslappers meer in huis hadden, ben ik direct maar naar de drogist gereden. Omdat wij zeer geregeld bezig zijn in weer en wind, en daardoor 

4a49051c64f6e1a7cad1f26f37f0890awel vaker stijve of stramme spieren hebben, wilde ik een voorraadje Ibuprofen kopen. En omdat meer altijd goedkoper is, wilde ik een aantal doosjes van 50 st. kopen. Die bleken niet meer te bestaan! Sinds 10 januari mogen dit soort middelen alleen nog maar verkocht worden in verpakkingen van 20 st. Het College ter beoordeling van Geneesmiddelen heeft dat  n.l. op 3 januari besloten, en dat geldt ook voor ceterazine en  loperamide.

Lees verder

De kruimeldief

De kruimeldief.

 

Ouderdom komt helaas met gebreken, en de beste oplossing is dan een bejaardentehuis. Sinds enkele jaren verblijft mijn moeder ook in zo’n tehuis, en dat had eigenlijk veel eerder gemoeten. Zelf zag ze dat toen heel anders, “Want daar wonen 2255307170a1b5b2d326de114391da73alleen maar bejaarden”. Ze was toen zelf inmiddels 78. Maar al met al beginnen de jaren toch te tellen. Autorijden lukt niet meer, en lopen zonder rollator  wordt ook steeds moeilijker. Maar al met al gaat het nog redelijk. Maar nu is er toch echt een probleem, want ze mist steeds vaker spullen uit de kastjes. Onbenullige zaken als koeken en blikjes met etenswaren. Ze had dit al eens aangegeven bij de balie, en daar hadden ze heel voorzichtig geopperd dat ze misschien zelf wat vergeetachtig werd.

Lees verder

Vroeger

Vroeger, toen alles beter was.

 

Soms verbaas ik mij toch echt over wat ik te horen krijg.  Zo konden we deze week lezen dat het zware landbouwverkeer niet meer op naastgelegen parallelwegen mag rijden i.v.m. de onveilige situaties voor de fietsers. Nu moeten die tractoren dus weer op de 90dfa8bcced71d61bcc661915f961152normale weg zodat de fietsers geen risico meer lopen. Voorheen reden die tractoren ook op de normale doorgaande wegen, maar moesten vervolgens naar de parallelwegen omdat het voor onveilige situaties zorgde op de weg a.g.v. inhaalacties. Intussen rijden die grote tractoren veel sneller dan voorheen, en is het soms nog niet eens zo gemakkelijk om ze in te halen. Daar komt nog eens bij dat het gereedschap wat achter de tractor hangt zomaar 3,5 meter breed kan zijn, terwijl een normale vrachtauto “slechts” 2,60 meterbreed is. Ik ben blij voor de fietsers, maar ik denk dat het op de drukke N wegen in onze regio tocht echt niet beter wordt door die snelle en brede vehikels. En als we het dan toch over boeren hebben: er wordt aan gedacht om de ouderwetse mestsproeiers weer van stal te halen.

Lees verder

Oudejaars overlast in Broeksterwald

Oudejaars overlast in Broeksterwâld.
 
Oudejaarsdag 2012. Na een onrustige nacht schrik ik om 6 minuten voor half 5 wakker van een luide knal:
carbid. Nu ben ik al een hele slechte slaper, en als ik eenmaal738dec9a25bf53e2298ad118228f41ac wakker ben na 4 uur ’s ochtends kan ik wel koffie gaan zetten, want ik slaap gewoon niet weer. Net als ieder jaar meent de Broekster jeugd lollig te zijn door heel vroeg te beginnen met carbid schieten, vuurwerk af te schieten en gebruik te maken van een gaskanon. Dit alles gaat gepaard met een auto met een lekke uitlaat, en luidsprekers op het dak waar zeer luide muziek uit komt. Om ook echt iedereen ervan te laten genieten wordt vaak even een ronde door het dorp gereden, al schietend met carbid en vuurwerk. Maar omstreeks 3 uur was ik ook al wakker geweest van een hoop geschreeuw door de luidsprekers.