Van Haersma Buma

Van Haersma Buma. Een paar jaar geleden kreeg ik een natuurstenen herinneringsplaat in handen met daarop een tekst in bronzen letters: 46e7e199b3539c7c7de2d3244fedd7f5Dit fabriekscomplex werd op 10 sept.1976 geopend door de ed.achtb. heer Mr. B. Van Haersma Buma, burgemeester van Sneek. Prachtige mooie bronzen letters op een groenachtige leisteen plaat. Ik vond het helemaal geweldig:  De adellijke naam Van Haersma Buma, en een stukje geschiedenis van het elfstedenstadje Sneek. Thuisgekomen een paar foto’s gemaakt, en direct een advertentie geplaatst op Marktplaats.

Lees verder

Om de nocht

Om de nocht.
 
Maandags voor de Kerst even met de vrouw te winkelen geweest, en ik heb mij even best vernuiverd. In het eerst omdat ik de auto nergens kwijt kon bij het winkelcentrum. be5fbc705e18443a5ac59d9533870145Alles stond van voor tot achter vol met blik. Nu waren er vanzelfs ook weer een prutje die niet goed parkeren konden en hun auto in anderhalf vak hadden te staan zodat er nog maar amper een bakfiets staan kon. Maar na een paar rondjes over het terrein hadden we al plek. Toen om een winkelkar, want we moesten nogal wat hebben en dat paste niet in plestieken puiden. Dat wij aan het zoeken om zo’n wagentje. Nergens! Ook niet eens in de winkel.

Codes

Codes.
 
Wanneer de eerste sneeuwvlokken de grond raken, zakt onze handel direct al voor een deel in. Niet alles, want wat moet dat moet. En we kunnen zelf nog vrij lang in onze sorteerafdeling doorwerken. Maar na een aantal dagen of weken wordt het toch allemaal wat minder. Op zich is dat niet erg, want dan kom je eens aan dingen toe die normaal toch blijven liggen. Zo zat ik de afgelopen weken dus eens met mijn neus in de papieren. En als je dan zo eens even echt bezig bent, valt het pas op hoeveel codes en wachtwoorden je hebt en ook daadwerkelijk moet gebruiken. Het begon al met mijn computer: het wachtwoord invullen. Vervolgens de inlogcode voor Marktplaats. Omdat het toch al de bedoeling was om alles snel even op deze dag a84925cfcb6669ea2099d93741a9649dte regelen, had ik ook echt alles op één hoop gegooid. Eerst naar het postkantoor om geld te pinnen: pincode invullen. Toen doorgereden naar de Bank: pincode invullen. Thuis gekomen de meterstanden doorgeven van de gasleverancier: inlogcode vermelden.

Tegeltjeswijsheden

Tegeltjes wijsheden.
In mijn boekenkast staat ruim 1 strekkende meter aan boeken die alleen maar over (antieke) wandtegeltjes gaan. Ik gebruik ze regelmatig voor mijn werk, maar ik vindt het ook prachtig om er zo nu en dan even in rond te bladeren en de voorstellingen goed te bekijken. Het is ook onmisbare kennis, want er zijn grote prijsverschillen tussen de vele soorten, en mede daardoor zijn er ook heel veel valse exemplaren op de markt. Tegeltjes van na 1900 hebben niet zozeer mijn interesse, en al helemaal de huidige tegeltjes met spreuken en wijsheden niet. Mijn zwager en schoonzuster vonden dat juist wel, want zij hadden in hun WC een behoorlijk aantal tegeltjes hangen die alleen maar met de WC te maken hadden, en alle daarbij behorende handelingen zoals de bekende “ Heren, de bril omhoog, want dames zitten ook graag droog”.