Dorpsfeest in Zwaagwesteinde

Dorpsfeest in De Westereen?
 
Dinsdagochtend 20 november. Deze ochtend had ik diverse dingen te doen, waaronder een bezoekje aan het TPG steunpunt in De Westereen.
Omdat wij zelf geen postkantoor hebben in Broeksterwâld, en3106768640fd2d3282ca97e65a14ef13 die in Damwâld is opgeheven, zijn wij voor geldhandelingen e.d. afhankelijk van De Westereen.
Toen ik maandagochtend zo rond 10 uur De Westereen binnenreed, kwam ik luid toeterende auto’s voorbij, en hingen overal vlaggen uit. Had dit iets te maken met een (verlate) intocht van St. Nicolaas? Leek mij niet echt logisch op maandagochtend. Het volgende wat in mij opkwam was het dorpsfeest. Maar dat kon het ook niet zijn, want dan had ik al onder de grote en versierde ereboog aan de rand van het dorp moeten doorrijden, en dat was niet het geval.

Schuldgevoel

Het einde van november is in zicht, en ik loop al enkele dagen met een vreemd gevoel rond, en volgens mij is het schuldgevoel. Schuldgevoel
over de opvoeding van onze kinderen. Want het blijkt dat wij het helemaal verkeerd hebben gedaan! Ik begrijp niet eens dat onze kinderen nog goed kunnen functioneren in de huidige maatschappij!  Hadden we nu maar nooit gezegd dat het zwart was. 0cd602703d27e09036c5a935e16c7ea7Hadden we maar gezegd dat het een beetje donkerbruin was, of misschien heel donkergrijs. Maar nee, wij hebben altijd het woord zwart gebruikt.  Fout fout fout!!!!!!!!!!!!!!!!  Omdat ik heel erg met mijzelf te doen had, heb ik heel voorzichtig hier en daar een balletje opgegooid, en gelukkig: heel veel andere ouders hebben dezelfde fout gemaakt.
Lees verder

De voorpagina

De voorpagina.Maandag 29 oktober. De voorpagina van de Telegraaf laat in één oogopslag zien dat ons land door en door verrot is. “Onderwijsbazen duur betaald”.
Dat is de kop boven een artikeltje over grootverdieners in het onderwijs, afkomstig van de Algemene Onderwijsbond. De nr. 1 is goed voor bijna € 400.000,00, nr. 2 € 346.495,00 en de nr. 3 slechts € 291.000,00. Hoezo, de Balkenendenorm?  De grootste kop op deze voorpagina gaat over de waslijst aan bezuinigingen van kabinet Rutte II, ook wel Samson I genoemd. Het geeft in één blik weer wat al heel lang gaande 1f830d1b23aaaf4980d4892fd98b5721is, n.l. de graaierij aan de bovenkant, en het kaalplukken aan de onderkant. Aan de onderkant vind je de meeste mensen, dus daar is ook het meeste te halen. En dat blijkt nu ook weer uit de vele bezuinigingsmaatregelen om op de beoogde 16 miljard uit te komen. Rutte en Samson hebben het nu trouwens over 20 miljard, omdat ze die 4 miljard moeten gebruiken voor investeringen. Mijn vader had altijd al een vaste uitspraak: “Pas goed op jezelf, want een ander doet dat niet”.

Lees verder

Koffie

Koffie(pads).

Pagina grote advertenties: “DE is gekozen tot merk van het jaar 2012”.  En terecht. Voor mij althans, want ik ben een echte koffieliefhebber,
vooral het eerste bakje ’s ochtends zo rond 6 uur. Heerlijk. Maar ik leut de hele dag door, en op verjaardagen ben ik één van de laatste personen met een koffiekopje voor zich op tafel. Ook gewoon overdag tijdens mijn werk. En moet ik ergens naartoe waarvan ik zeker weet dat er geen koffie is, neem ik mijn thermoskan mee. Een grote. Of ik ga pomp  hoppen: vooraf uitstippelen bij welk tankstation (lekkere) koffie is te krijgen, of eventueel cappuccino. Maar de laatste jaren is er een verandering aan de gang, want als iemand je vraagt of je koffie wilt, krijg je steeds vaker een Senseo (of iets van een ander merk). En dat is toch echt iets heel anders dan koffie. Ten eerste is het geen kop vol, of je moet al twee nemen in een mok.

Lees verder