Aan het einde van de regenboog

Aan het einde van de regenboog…..

Bijna 5 jaar geleden zetten wij de laatste puntjes op de i van onze huidige woning. Een woning in oude stijl;
gele steentjes, rode dakpannen, roedeverdeling in de ramen, een uilenbord aan OLYMPUS DIGITAL CAMERAde achterkant, en eenmooi plat schoorsteenbord op de enige schoorsteen. We hadden 15 jaar geleden ook al zoiets laten bouwen, alleen had deze woning 2 schoorstenen. Vanaf het eerste moment hadden we last van spreeuwen, lijsters en kraaien in de schoorstenen. We hebben zelfs één keer een spreeuw uit de motor van de mechanische ventilatie moeten halen (deze was aangesloten op één van de schoorstenen).

Lees verder

Te snel

Te snel.

De laatste tijd krijg ik steeds meer te maken met het feit dat ik geen nota’s meer krijg toegestuurd, maar een mailtje ontvang met daarbij een bijlage.
In deze bijlage is dan de nota te vinden die dan weer betrekking heeft op het bedrag dat fb2002c7af69711fa61b702425a648f5inmiddels al van mijn rekening is afgeschreven, of wat binnenkort zal worden afgeschreven. Als afnemer/klant ontvang ik dus geen nota meer via de post, maar moet ik zelf de nota uitprinten. Het is een tendens die meer en meer toegepast wordt. Natuurlijk is daar iets voor te zeggen: het scheelt papier, acceptgirokaarten, postzegels, enveloppen en rompslomp. Maar er kleven ook nadelen aan. Zo is er geen enkele garantie dat e-mails altijd aankomen, en ook kunnen gegevens zoekraken bij het crashen van computers. En als het dan misgaat, gaat het vaak ook goed mis, want er is geen bewijs, en alles is heel onpersoonlijk.

Lees verder

Jullie hebben toch een kraan op de auto

Jullie hebben toch een kraan op de auto?

Dat krijg ik vrijwel iedere week wel één of meerdere keren te horen: “Jullie hebben toch een kraan op de vrachtauto?”  Met andere woorden: waar worden jullie nu moe van? Tijdens mijn wekelijkse biljartavond kwam het ook weer eens ter sprake, want ik was gewoon even geen 100% en was daarbij ook moe.  Dus ik maar weer mijn standaard verhaaltje doen over het hoe en waarom van onze
handel.Heel veel mensen hebben blijkbaar de gedachte dat het bij ons net zo werkt als in 2e9f13e5aa3a6f16a14393c583bf738b een moderne bouwmarkt. En deels is dat ook wel zo, want vrijwel alles staat gesorteerd op pallets, in kratten en in magazijnstellingen. Dus de klant ziet alleen dat stukje van het verhaal. Maar voor het zover is, zijn er vaak al heel veel handelingen verricht, en dat begint al bij de aankoop van de handel. Wij krijgen dagelijks heel veel materialen aangeboden, zowel aan de opslag, als via de telefoon en de e-mail. Daarnaast zoeken wij heel veel op Internet.

Lees verder

Te licht bevonden

Te licht bevonden.

Een paar maanden geleden werd een veldkei aangeboden in een advertentie op Marktplaats.De steen lag in Rinsumageest.

Nu heb ik altijd al iets gehad met veldkeien, dus meteen gereageerd op de advertentie. Er stond een vraagprijs bij, maar ja, met zoiets moet je eerst altijd even kijken hoe de situatie erbij ligt. De steen bleek in een grasveld te liggen bij een boerderij, en er was met een normale vrachtauto dan ook niet bij te komen. En gezien de grootte van de steen was dat echt wel nodig want hoe dichter je bij de lading kan komen hoe meer een cf6b05e3785f574f309559038963642ckraan kan tillen.Het gewicht schatte ik zo rond de 3500 tot 4000 kg .Later die dag heb ik de mensen een mailtje gestuurd dat ik de steen wel wilde kopen, op voorwaarde dat zij de steen op één of andere manier naar de weg zouden brengen. Hier kreeg ik pas weken later antwoord op: de steen ligt aan de weg, en kan worden opgehaald. Een paar dagen later reed ik met mijn vrachtauto naar de steen, en toen ik aan kwam rijden dacht ik eerst nog :  “goh, die zijn flink bezig geweest in de tuin want er ligt een beste hoop grond in de berm”.

Lees verder