Opgelicht

Opgelicht.

Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van de redactie het TROS programma Opgelicht. Of ik wel eens gehoord had van ene Jan (niet de echte naam) in onze branche.

Nu loop ik al heel wat jaartjes mee, en ik ken dan ook verschillende personen met die c2e469f53ad4ffb7a36f9c8f412dfbf1naam. Nu had ik direct wel in de gaten om wie het ging, maar vroeg toch om wie het ging, want er zijn meer hondjes die Fikkie heten. Het ging daadwerkelijk om dezelfde Jan. “Dit is het zwarte schaap van onze branche” was het eerste wat uit mijn mond kwam. Het bleek dat er bij de redactie van het programma Opgelicht meerdere klachten waren binnengekomen van slachtoffers van deze Jan, en dat men nu bezig was met dossiervorming om zodoende beslagen ten ijs te komen in het programma.

Lees verder

De Oanrin

De Oanrin

 De Oanrin, het servicepunt in Broeksterwoude is een initiatief van zorgcentrum Talma

Hoeve. Het is bedoeld voor inwoners van Broeksterwoude en omgeving die op zoek zijn naar gezelligheid, activiteiten of informatie.

De komst van het servicepunt is een kleine, maar belangrijke stap om meer diensten in het dorp aan te bieden. Het servicepunt heeft als doel om mensen, dankzij extra diensten, langer in de eigen woonomgeving te kunnen laten wonen met alle service die 1e374e1c5a252b0a03e841263e445cb5nodig is. Net als iedereen wil men zolang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Het servicepunt is een plek waar een kopje koffie klaarstaat, informatie te vinden is over zorg, of waar een spreekuur van een wijkverpleegkundige kan komen. Ook zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd. Maar vooral de vraag van de bezoekers bepalen wat er te halen valt in het servicepunt.

Lees verder

Piet Jongeling

Pieter (Piet) Jongeling

Geboren op 31 maart 1909 te Broeksterwoude

Overleden op  26 augustus 1985 te Amersfoort,

Nederlandse journalistverzetsstrijderpoliticus en kinderboekenschrijver.

Journalistiek en verzet;

Voor de Tweede Wereldoorlog werkte hij op de kwekerij van zijn grootvader en later als journalist voor de Nieuwe Provinciale Groninger Courant. Als journalist werkte hij soms onder pseudoniem als P. van Akkerwoude, A. Mos en G. le Clerq. Op 1 februari 1940 trouwde hij met Klaassina Heerema. Samen zouden zij vier zonen – waarvan er één jong overleed – en zes dochters krijgen.

Lees verder