Genetisch bepaald

Genetisch bepaald.

f05a472141ac71209b30bbe09bba1c47Naarmate we ouder worden gaan we steeds meer op onze (voor)ouders lijken. Daar kunnen we gewoon niet omheen, dat is genetisch zo bepaald.
Het gaat om uiterlijke kenmerken, maar ook zeker om bepaalde manieren en trekken.Zo was het ons als ouders al opgevallen dat onze zoon veelvuldig met zijn linkerhand in de broekzak loopt.  Helemaal onbewust.

De laatste tijd ben ik geregeld bij mijn broer, en daar zag ik tot mijn verbazing dat hij dit ook heel geregeld doet: gewoon uit de sleur.  En toen ik mijn vrouw hier naar vroeg, zei zij direct dat ik dat ook zo nu en dan doe! Nu ben ik de laatste tijd geregeld bezig met het inscannen van oude foto’s. Veel van het dorp Broeksterwâld, maar ook oude familie kiekjes uit de jaren 50, 60 en 70. En tot mijn grote verbazing zag ik dat die gewoonte bij mijn vader vandaan komt. Hij staat vrijwel op alle foto’s met één hand in zijn broekzak, en ook heel vaak  met beide handen in de broekszakken! Je hoeft je natuurlijk niet voor zoiets te schamen, want het gebeurt gewoon automatisch, en het is natuurlijk helemaal niet belangrijk. Maar het is

1ee84759a94b80a5fba8728eec99de3f

toch wel heel vreemd dat juist zoiets weer wordt doorgegeven van vader op zoon.

Lees verder

Gedenktekens.

Gedenktekens.

Op dit moment heb ik een wit marmeren kruis te koop. Het is 85 cm hoog en is afkomstig van een geruimd graf. In de advertentie op Marktplaats heb ik in de omschrijving o.a. gezet “ te gebruiken op een dieren graf, of als berm kruis”.
e2e29f113306144b5d480d325f33155d

U kent ze vast wel: de gedenktekens die je soms langs de weg in de berm ziet staan. Vrijwel altijd is hier een ongeval geweest waarbij één of meerdere doden te betreuren vielen. De nabestaanden plaatsen hier later dan zo’n aandenken, soms een klein veldkeitje, soms een kruis met lantarentjes e.d, en soms zijn het ware graven.  Wie veel op de weg zit weet er klakkeloos 5 of 10 te noemen.

Lees verder

Bijna had ik het gedaan

Bijna had ik het gedaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maandagavond 26 maart 2012.  Ledenvergadering van Dorpsbelang Broeksterwâld in het half gesloopte dorpshuis. Eerst nog even bij de bouwwerkzaamheden gekeken van de nieuwe sportzaal, en vlak voor 20.00 uur naar binnen.  Uit ervaring liep ik naar zaal 2, maar tot mijn grote verbazing moest ik naar de voormalige aula, zaal 1.

Als je dan weet dat het bestuur al uit 9 personen bestaat, en er eigenlijk maar een twintigtal personen plaats kunnen nemen in dit zaaltje, ben je eigenlijk bang dat er geen plek meer te vinden zal zijn. Maar (helaas) was er wél plek. Een verkeerd teken, want dan is er wéér een lage opkomst!  Ik was er toch al een beetje bang voor, want het is moeilijk om mensen vandaag de dag naar een ledenvergadering te krijgen, en wat ik zelf dan nog een heel groot manco vind van het huidige bestuur is het feit dat men totaal niet naar buiten komt met nieuws.

Lees verder

Te koop

Te koop: Huurwoningen in Broeksterwâld.

Zo, ook Broeksterwâld heeft leegstand. Ik zal maar niet zeggen van “eindelijk”, want dat komt zo beroerd over, maar zo bedoel ik het eigenlijk wel.
Ook ons dorp ontkomt niet aan de malaise in de huizenverkoop, en op dit moment staan er dan ook vrij veel koopwoningen te koop. Enkele in het lagere segment, maar overwegend toch al gauw rond de € 260.000,00 en meer. En dat is op dit moment gewoon teveel. Ondanks dat er in verhouding veel woningen te koop staan, is er nagenoeg geen leegstand. Maar sinds een paar maanden doet zich een geheel nieuw fenomeen voor, eentje waarmee ik beslist niet blij ben. Het gaat n.l. om de verkoop van 95394b4eec9cb33152a2147ef20d49e7vrijgekomen huurwoningen. Ons dorp kent een vrij groot aantal huurwoningen, waaronder een aantal verouderde, maar ook een groot aantal niet al te oude woningen. Op dit moment is de tendens bij de woningstichting in Broeksterwâld om de woningen in de verkoop te gooien, zodra de laatste bewoners vertrokken zijn. Op zich vrij logisch omdat ook onze woningstichting op zwart zaad zit. Het beroerde is alleen dat er heel langzaamaan straks geen doorstroming meer is, want op deze manier is er geen plek meer voor jongeren en alleenstaanden.

Lees verder