Social media: sociaal of asociaal

442faa13e6556b1ff8f756cfad7f5991Niemand kan er nog omheen: de social media.  Iedereen heeft het erover, overal kun je het lezen. Social media  als Hyves, Facebook, YouTube, Linkedin, Twitter en nog vele anderen. Als je geen weet hebt van deze media, of je hebt je nog niet aangemeld, hoor je er niet bij! Althans dat denken en zeggen heel veel mensen. Persoonlijk doe ik er niet aan mee, ik SMS niet eens. En mijn leven gaat gewoon door. En op de keper beschouwd, vind ik het geen Social media, maar asociale media!  Op zich klopt de kreet, want wie het even opzoekt kan het volgende vinden: Social Media is een verzamelnaam voor alle internet toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke manier. En: Social Media laten je socialiseren met de omgeving waarin je je bevindt. Dus de omschrijving is op zich wel goed, alleen de uitwerking in de praktijk is iets anders dan wat ik sociaal vind.

Lees verder

Reedrijden

efc655ab95bae4c5a630ebaf75f76b40Ze hadden het heeltijden over een “horrorwinter” maar het was al zo warm geworden dat de krookjes al boven de grond stonden. Maar nu is het toch wat winterig, want het was vannacht aankruipersweer. De thermostaat hadden we ook al wat opgeschroefd want het zou -15 worden. Kijk, vroeger gnijsde ik daarom, en was het mij het praten niet waard. Maar op het heden heeft het er wel aan om de warmte een beetje te houden. Van de week had ik ook al eens koude tenen, maar toen ik mijn klompen even wat beter bekeek, snapte ik direkst al wat dat was: ze waren de dunne kant het naast en sloegen vochtig door! Dus heb ik maar weer een span klompen aangetuigd en nu is dat ook weer over. Waar ik op het heden ook wel wat last van heb, is koud op het hoofd. Het is ziezo gelegen dat ik vroeger een beste toppe haar op het hoofd had, maar omdat ik altijten buiten aan het werk ben is er nogal wat uitgewaaid, en nu heb ik meer haar op de arms dan op de holle. Maar omdat ik niet wil dat iedereen mij uitgnijst omdat ik een pet opdoe, doe ik dat niet. Maar het is soms suiver te koud.

Lees verder

Orde en gezag?

0cee9876c892bb6ae56d6eabdf2aa70bDe laatste tijd zijn er TV spotjes waarin men a.h.w. oproept om geen geweld uit te oefenen op hulpverleners zoals ambulancepersoneel en brandweer, maar ook mensen als politie, beveiligingspersoneel, bus en treinpersoneel en nog heel veel andere beroepsgroepen. En ik begrijp de intentie van die TV spotjes ook wel want het geweld tegen bovengenoemde mensen loopt de spuigaten uit. Vaak als gevolg van drank en drugs, vaak volkomen zinloos en vaak doordat men als groep opereert. Deze week sprak ik met een collega die daar toch wel iets een andere benadering voor had, en haalde daarbij gebeurtenissen aan uit zijn jeugd (inmiddels ruim 40 jaar geleden).

Lees verder

Vuursteen en vuurstenen werktuigen

f6b9e83ae6047cd09dcbfde5499f95beAfgelopen week was er lezing over vuursteen, en vuurstenen werktuigen uit de pre historie. De lezing werd gehouden in het IJstijdenmuseum in Buitenpost. Logisch ook, want dit museum heeft een hele grote en mooie collectie  stenen en vuurstenen artefacten: mesjes, pijlpunten, schrabbers, klingen, vuistbijlen, fossielen etc etc. Alles prachtig uitgestald, en zeer overzichtelijk. Ook heel leerzaam voor kleine kinderen. Vrijwel alle oudheidkamers in onze regio hebben wel wat van dit materiaal, maar dit is toch wel een hele mooie collectie!.

Lees verder