De brug naar Ameland

786806ab85c9d7836ea7df9bd1be4cffEen paar dagen geleden kwam onze zoon morrend thuis: als ze weer eens voor hun werk naar Ameland moesten, dan werden de booturen niet meer doorbetaald. En omdat het onproductieve uren waren die vaak worden gebruikt voor een snel “knipperke” werden ze benoemd als “snurkuren”.  Geen reiskostenvergoeding meer!

Lees verder

Gevoelig type?

e0c7a418f5fd7d452f9e93dc84522ddcEnkele jaren geleden moest ik ergens in de kop van Groningen een partij afbraakmateriaal bekijken. Zoals gewoonlijk lagen die achter de woning, en de vrouw des huizes liep met mij mee naar achteren. Naarmate we verder de tuin inliepen “voelde” en hoorde ik een zware monotone zoemtoon. Toen ik dit aan de vrouw vertelde riep ze verrukt “ Oh, wat mooi’. Wat was namelijk het geval?

Lees verder

Zo ben ik niet geboren, zo ben ik geworden

Dit is een uitspraak die ik mijn vader vaak heb horen zeggen, maar ik gebruik deze zelf ook heel vaak, en heel veel collega’s van mij ook.

Ik heb mijn vader eigenlijk nooit anders gekend als een harde zakenman, die verbaal soms keihard uithaalde naar mensen (en dus ook klanten). Toen ik nog jong was heb ik mij hier vaak over verbaasd, en mijn moeder nog veel meer. Mijn moeder is een goedaardige vrouw, goedgelovig en vaak naïef. Haar karakter was eigenlijk het tegenovergestelde aan die van mijn vader. En naarmate ik ouder werd vielen die keiharde uitspraken mij steeds meer op.

Lees verder

Het bijzondere verhaal van een partij bijzondere dakpannen op Ameland

Begin dit jaar kreeg ik van mijn vriend, f70f23e457bce4cab3a26897ef56dd30museumdirecteur en collega dakpannenverzamelaar, Dhr. Huub Mombers een kopie toegestuurd van een krantenartikel. Het ging over de vondst van een grote partij dakpannen onder de vloer van de Doopsgezinde Kerk in Hollum (Ameland). Tijdens de restauratie van het gebouw waren ze aan het licht gekomen, nadat ze ruim 120 jaar droog en afgeschermd op het zand hadden gelegen.

Lees verder