Plasterk en Weekers

Plasterk en Weekers.

De overeenkomst? Het zijn twee politici die volledig de fout in zijn gegaan. Het verschil?  Frans Weekers hield de eer aan zichzelf en stapte vrijwillig op terwijl achteraf bleek dat er nog wel steun genoeg was voor hem om aan te blijven als Staatssecretaris van Financiën, terwijl Plasterk een motie van wantrouwen overleefde

plasterk 2en aanbleef i.p.v. opstapte. Het is diep triest gesteld met onze Nederlandse politiek. Blijkbaar moet je als politicus wel verschrikkelijk erg de fout in gaan om het veld te moeten ruimen. Plasterk heeft de boel volledig op het verkeerde been gezet, of zoals zoiets in de volksmond heet:  gelogen. En dat is erg. Wie moet je dan als buitenstaander nog geloven? Als zelfs deze mensen niet gestraft worden, hoe moet je dan als ouder of opvoeder dan nog reageren als je eigen kinderen liegen?   Politici horen een voorbeeldfunctie te geven, maar als ik mijn bedrijf(je)  net zo zou handelen als Plasterk zou ik zonder meer worden afgestraft door de mensen in mijn omgeving. Even openlijk excuses aanbieden is natuurlijk volstrekt te weinig.  De Nederlandse politiek zakt daarmee tot het niveau van de biecht bij de Roomse Kerk.  Foutje gemaakt?  Geen probleem: even biechten bij een veelal homofiele of pedofiele roomse knaap en het is weer opgelost.Afbeelding 001  Mooi als je daar als gelovige mee kunt leven, maar het is voor een landsbestuurder volstrekt te kort door de bocht om eventjes excuses te maken en om “door het stof te kruipen”. Het is heel simpel:  liegen is bedriegen en een leugenaar is in de toekomst gewoon niet meer geloofwaardig.  Dat PvdA voorman Samson nu ineens een aanval doet op Pechtold omdat die een motie van wantrouwen indiende tegen Plasterk vind ik helemaal van de pot gerukt.  D66 ziet het allemaal wat zwart witter dan Samson en zien Plasterk liever verdwijnen. Maar de PvdA broeders dekken elkaar weer volledig af, en laten het niveau daarmee nog verder zakken. Het is dieptriest.

Ik heb al een paar jaar een paar deuren staan die uit de biechthokjes komen van een RK kerk. Zelf had ik verwacht dat ze vrij snel zouden verkopen, maar ze staan er nog steeds. Maar ik weet nu waarom: wij zijn gewoon niet rooms genoeg, en willen gewoon niets te maken hebben met zaken waar op een luchtige manier op wordt gereageerd, en die worden afgedaan met een aai over de bol.

 

 

Geef een reactie