Het rommelt in Broeksterwâld.

Vrijwel dagelijks krijg ik van alles en nog te horen over Broeksterwâld. Leuke en minder leuke zaken. Geschikt voor publicatie en soms ook echt niet. Maar waar ligt nu die grens van wel of niet? Mijn grens hoeft niet gelijk te zijn aan die van een ander. Dat kan te maken hebben met zin of onzin, normen en waarden, vriendjespolitiek, geld en/of belangen of soms pure haat of woede. Zo heb ik de laatste maanden meerdere zaken bewust laten liggen omdat dit eigenlijk geen meerwaarde heeft om het te beschrijven.skille voorpagina Maar soms stapelen dit soort dingen zich op en wordt het wel heel veel. En dat is nu dan het geval. Want er gaan nu allerlei geruchten door het dorp. Wel of niet op waarheid gebaseerd.

Dorpskrant De Skille verschijnt bij uitzondering nog een keer in november. Bij uitzondering, want er is blijkbaar niet meer genoeg animo/mankracht bij de redactie.

De Activiteiten Commissie heeft te weinig vrijwilligers en laat de intocht van Sinterklaas voorbijgaan i.v.m. de discussie omtrent zwarte of roetveeg Pieten.

Toneelvereniging ’t Moat Kinne heeft al sinds de oprichting het dorpshuis als thuisbasis voor de oefenavonden en de uitvoeringen. Toch wordt het “jubileumfeestje” gehouden in de Teatertûn..111 Dorpsfeest 2014

Hoogstwaarschijnlijk gaat café Broersma nog maar beperkt open, en is het nog onzeker wie de verkoop van drank e.d. gaat doen bij het dorpsfeest. Volgens de dorps tamtam wil de Oranjevereniging dit nu  zelf doen.

Het bordjesproject (waarbij informatiebordjes worden geplaatst bij woningen en gebouwen) ligt al geruime tijd stil. Alle DOM neuzen m.b.t. dit projectje  schijnen niet meer één richting op te gaan.

Diezelfde DOM (Dorps Ontwikkeling Maatschappij) schijnt vergevorderde plannen te hebben met De Brink en de Kavelwei. Er zijn zelfs al drone opnames gemaakt. Toch wordt er niks bekend gemaakt in het dorp.Pieter dorpsfeest 1

Tsja, ik heb het allemaal niet bedacht, en zaken gaan zoals ze gaan. Het zijn (hardnekkige) geruchten in en buiten het dorp. En natuurlijk is er altijd wel ergens iets gaande in het dorp. En waar rook is, is vuur. Gelukkig verschijnt er dus binnenkort een dorpskrant, en wordt er voor de kleintjes toch nog iets geregeld zo rond de derde week van november.  Of is dat laatste ook weer een gerucht?

 

Geef een reactie