Een groen bedrijf

Een groen bedrijf.
 
Alles wat maar te maken heeft met ecologisch, groen en duurzaam is op dit moment hot. Prachtig, want het komt ons milieu ten goede, en soms ook de portemonnee. Maar nog vaker zijn het verzinsels die kant nog wal raken, en alleen maar zijn uitgevonden om aan de vraag te voldoen. 0afebb079306a65d87d606ec4c9fa8b2Maar bedrijven hebben er zeker mee te maken, want veel zaken zijn vastgelegd in de milieuvergunning die het bedrijf heeft, en die wordt gecontroleerd door de gemeente. Vorige week kreeg ik onverwacht bezoek van een medewerker van de Gemeente Dantumadiel. Of ik bezwaar had tegen een onaangekondigde inspectie.
 
Nu is ons bedrijf niet een bedrijf wat thuis hoort op een zichtlocatie, maar toch zijn wij al jaren bezig om ons bedrijfsafval te scheiden en af te voeren etc. Gereedschap en verf in ijzeren kasten, olie e.d. in een speciale hoek met0e4ee35b9f2a8f23be1a5aba8e54d285 bijbehorende opvangbakken en ga zo maar door.
Omdat ik geen problemen verwachtte stemde ik in, en liep vervolgens mee met de controle. En net als de keer daarvoor waren er geen klachten en opmerkingen, en verkregen we vervolgens de “A status” wat inhoudt dat we de eerste 10 jaar geen controle meer krijgen. Toch best wel een leuke opsteker, en een beloning voor het vele (extra) werk.
 
Toen ik na afloop van een vergadering Sake van der Wal en Anne Woudstra vertelde dat ik in wezen een “groen” bedrijf was, werd ik direct weer van mijn voetstuk gestoten, want wat kreeg ik te horen van die kleine bouwmaterialenhandelaar van de P.Durksstraat? “Geen wonder dat het een groen bedrijf is, het onkruid staat hemelshoog!” Hij had gelijk, want vanwege de harde wind was ik nog niet al te vaak in de weer geweest met de gifspuit (eco Roundup) en groeide het onkruid iets te weelderig. Ik had toch al geen moeite met die opmerking, want vanuit zijn perspectief bekeken is fluitenkruid van 70 cm hoog al gauw “hemelshoog”.
 
 

Geef een reactie